ConvaTec
Stomahesive® zaštitna pasta 60 g
 

Uvučena stoma i neravna površina na koju nalaže disk mogu usloviti curenje sadržaja iz stome po površini kože ili  često odlepljivanje diska. Problem možete ublažiti ili rešiti primenom Stomahesive® zaštitne paste 60g. Postoji više načina na koji možete primenjivati ovaj preparat:

Stomahesive®
zaštitna pasta 60 g

Pastu nanesite na deo neiritirane kože oko stome, vlažnim prstom ili špatulom izravnajte prema okolnoj koži, ostavite da odstoji 1 minut kako bi ispario alkohol i nakon toga postavite disk.

 
Na kožu prvo zalepite disk, a zatim deo kože između stome i otvora na disku ispunite Stomahesive ® zaštitnom pastom (pastu primenite na isti način kao i u prethodnom slučaju). Po potrebi možete kombinovati ova dva načina primene.
 
Jedan od načina je da pastu u vidu kružnog prstena nanesete na donju površinu diska, oko prethodno isečenog otvora i zatim zalepite disk.
 

Na taj način ćete kožu oko stome zaštititi od kontakta sa agresivnim sadržajem,
a istovremeno ćete produžiti vreme korišćenja diska. Pasta može ostati na koži onoliko dugo koliko stoji disk i uklanja se sa toplom vodom. Obzirom da sadrži alkohol ne bi trebalo stavljati na iritiranu kožu.

 

Stomahesive zaštitna pasta služi i za popunjavanje ožiljaka i neravnina na koži oko stome i zahvaljujući tome se dobija glatka površina pogodna za lepljenje bazne ploče, a istovremeno izbegava pucanje diska. Primena paste smanjuje mogućnost da dođe do oštećenja kože.